Shkatërrimi i çifutëve

18
Oct

Shkatërrimi i çifutëve

SHKATËRRIMI I ÇIFUTËVE

- Frika se veprat e tyre të mira nuk pranohen: Allahu i Lartësuar ka thënë:

إِنْ أَحْسَنتُمْ أَحْسَنتُمْ لِأَنفُسِكُمْ ۖ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا ۚ فَإِذَا جَآءَ وَعْدُ ٱلْـَٔاخِرَةِ لِيَسُـۥٓـُٔوا۟ وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا۟ ٱلْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍۢ وَلِيُتَبِّرُوا۟ مَا عَلَوْا۟ تَتْبِيرًا

"Nëse bëni mirë, bëni për vete, e nëse bëni keq, bëni kundër vetes. E kur vjen koha e fundit (herën e dytë Ne i dërgojmë) që t’ju shëmtojnë fytyrat tuaja që të hyjnë në xhaminë (Aksa) sikurse hynë herën e parë dhe që të shkatërrojnë rrënjësisht atë që arrijnë." (El-Isra, 7)

Ajetet vazhdojnë: "...që të shkatërrojnë rrënjësisht atë që arrijnë". 

Robërit e All-llahut do ta shkaërrojnë fortifikatën e sionistëve, do të dridhin kalatë e tyre, do t'i shkatërrojnë e rrënojnë.

Asnjëherë më parë kjo tokë nuk ka pasur kaq ndërtesa të mëdha sikur tani. Nga ky komentim e lajmërojmë mbarë botën se ndërtimi i lagjeve të reja çifute kurrë nuk do të ndalet edhe pse ata deklarojnë disa herë se do ta ndalin këtë proces. 
Ne u themi: ndërtoni dhe ngritni sa të doni, sepse vdekja juaj është në ato ndërtesa. E kjo do të jetë shumë afër, me leje të All-llahut. Ato do të bien mbi kokat e tuaja, sepse All-llahu nuk e then premtimin e Vet. "E ai (ndëshkim) ishte premtim i prerë". 

Është përmendur MesxhidulAksaja vetëm herën e dytë që të tregojë se do të ketë ndërprerje mes hyrjes së parë dhe të dytë. Sikur mos të kishte ndërprerje, atëherë hyrja e dytë do të ishte vazhdim i hyrjes së parë, mirëpo pasi që është ndërprerë dhe hyrja e parë ka mbaruar, atëherë hyrja e dytë konderohet hyrje tjetër dhe e re.

Hyrja e parë ka mbaruar atëherë kur izraelitët e okupuan Kudsin dhe i ndaluan njerëzit të falen dhe të luten në këtë xhami.

Pra është e domosdoshme ta çlirojmë MesxhidulAksanë, tokën e uzurpuar, të hakmerremi me ta, ta derdhim tërë mllefin tonë mbi ta, t'ua nximë fytyrat saqë në fytyrat tyre të shihen e nënçmimi dhe mjerimi. Do të hyjmë në këtë xhami, inshaaAll-llah, ashtu siç kanë hyrë selefi ynë herën e parë, sepse premtimin e dytë, në të cilin aludon ajeti: "E kur vjen premtimi i fundit (herën e dytë Ne i dërgojmë) që t'ju shëmtojnë fytyrat tuaja, që të hyjnë në xhaminë (Aksa) sikurse hynë herën e parë...", jemi duke e pritur, në shenjë të besimit në premtimet e All-llahut dhe lajmeve të Pejgamberit ﷺ. Atë ditë do të gëzohen besimtarët me ndihmën e All-llahut.

“Kudsi mes dy premtimeve”
Selim ibn el-Hilali

Shpërndaje

Ndihmoje Muslimanin Ideal!

Mos e pi një kafe, jepe n’dawet!

Për gurbetqarët